Over

MISSIEVERKLARING: De NOH8 Campaign is een charitatieve instelling die als missie heeft het promoten van huwelijkse, gender- en menselijke gelijkheid via educatie, rechtspraak, sociale media en visuele protesten.

47798_medium

Op 4. November, 2008 werd voorstel Proposition 8 in Californië aangenomen, waarbij de grondwet werd aangepast om het homohuwelijk te verbieden. Deze nederlaag leidde op basisniveau tot een vloedgolf van initiatieven binnen de LGBT-gemeenschap, met vele nieuwe politieke en protestorganisaties die daaruit werden gevormd.

De NOH8 Campaign is een stil fotografisch protest gecreëerd door celebrity-fotograaf Adam Bouska (http://www.bouska.net) en partner Jeff Parshley als direct antwoord op de aanname van voorstel 8. De foto's bevatten onderwerpen met duct tape over hun monden, waarmee wordt gesymboliseerd dat hen de mond wordt gesnoerd door voorstel 8 en vergelijkbare wetgeving wereldwijd, en met als protest "NOH8" geschilderd op één wang.

Vijf jaar na het begin is de NOH8 Campaign uitgegroeid tot bijna 33.000 gezichten en het groeit met exceptionele snelheid door. De campagne begon met portretten van alledaagse Californiërs met allerlei achtergronden maar groeide snel uit met politici, militair personeel, pas getrouwden, rechtshandhavers, artiesten, beroemdheden en vele anderen. 

De NOH8 Campaign heeft overweldigende support ontvangen van over de hele wereld en is verschenen in diverse lokale en nationale nieuwsprogramma's en -publicaties. De afbeeldingen worden veel gebruikt op diverse sociaalnetwerksites zoals Facebook en Twitter om de boodschap van gelijkheid te verspreiden.

 

ONTMOET TEAM NOH8

47796_medium

De NOH8 Campaign is een charitatieve instelling die is geregistreerd bij de IRS als een 501(c)(3) non-profitorganisatie. Fondsen die worden gewerfd via de NOH8 Campaign worden gebruikt voor het promoten en verhogen van de bewustwording voor huwelijkse gelijkheid en anti-discriminatie op wereldwijd niveau via een educatieve en interactieve mediacampagne. Bekijk hier formulier 990s van de NOH8 Campaign van 2012, 2011 en 2010.

Het NOH8-logo is een geregistreerd handelsmerk van de NOH8 Campaign www.noh8campaign.com)

Auteursrecht © 2014 NOH8 Campaign. Alle rechten voorbehouden.